Нови рецепти

Двоструки ИПА преглед Хопотермије

Двоструки ИПА преглед Хопотермије


Током Поларног вртлога, Аљаска пиварска компанија изазива неких 8,5 одсто проблема са АБВ -ом

Хопотермија чини мразеве температуре подношљивијим.

Хладно је, сви. Напољу је озбиљно хладно и иако Аццувеатхер тврди да се смрзавајуће температуре смањују, лично ћу поверовати када то осетим. Дакле, бочица Хопотермије, најновијег издања из целе године Аљаска пиварска компанија, осећа се прилично на носу.

Дебији пива обавијени мистеријом Тхе Лоне Бревер -а, који је - легенда Хопотермије каже - живео сам у шуми, опседнут концептом да од савршеног, хмељастог Доубле ИПА -е, од својих пратилаца, направи само племенитог вука и усамљеног лоса, упуштао се у битку памети са неком ужасно грубом нором.

Али колико год љупка позадина имала чари, то није оно по чему се ово пиво на крају истиче. Ово је велика, интензивна двострука ИПА - Хопотермија не разочара у погледу ударца свог имењака. Ово пиво је много робусније од већине хмељаних пива, балансирајући његову горчину са великим, богатим телом слада. Хмељ је слојевит, са огромном количином топлих цитруса са нежном, цветном аромом.

Хопотермија није пиво за оне који су у огради око ИПА -а. "Двострука ИПА" је генерално она у којој су - не шокантно - скокови удвостручени, а ова је моћна. Зато лагано корачајте ако нисте искоришћени до интензитета-и са 8,5 процената АБВ-а, добра је идеја да ипак олакшате ово-на срећу, овај напитак који умртвљује језик продаје се у паковању од четири, а не у шест. Али ово пиво ми диже палац горе: то је оно што ће вам требати да се ослободите влажне, смрзнуте хладноће која вам се ове зиме увукла у кости.


Деноггинизер Доубле ИПА Драке'с Бревинг Цо.

Предлози: Објасните зашто дајете ову оцену. Ваша рецензија мора разматрати атрибуте пива (изглед, мирис, укус, осећај) и ваш укупни утисак како би се показало да сте пиво легитимно пробали. Неконструктивни прегледи могу бити уклоњени без обавештења и на вашем рачуну се могу предузети мере.

Помозите нам да будемо сјајни

Напомене: Припремите се. Деноггинизер је масивни двоструки ИПА који је узвишено скокнут са врхунским дозирањем влажног, лепљивог хмеља са Западне обале. Са само довољном количином слада да задржи ово велико, смоласто чудовиште хмеља под контролом, не бојте се изгубити главу од Деноггинизер -а.

4/5 рДев +1,8%
погледај: 4 | мирис: 4 | укус: 4 | осећај: 4 | укупно: 4

Изливено наранџасто обојено златно тело (није дебело, скоро провидно) са минималном главом и везицама низ стакло. Арома има минимално присуство хмеља и прилично је земљана и прљава. Глатко пиво у средњем телу које уравнотежује јаку горчину хмеља од лимунског и земљастог, масног хмеља са густом и полуслатком сладношћу сличном карамели, а затим завршава пуно, али хрскаво са нотама грејпа.

4/5 рДев +1,8%
погледај: 4 | мирис: 4 | укус: 4 | осећај: 4 | укупно: 4

Равна напред ДИПА веома цветна и горка са бором, али уравнотежена и глатка упркос високом АБВ -у. Купљено је због хира и иако вероватно не бих имао превише, вероватно бих га поново попио.

4.01 /5 рДев +2%
погледај: 3.75 | мирис: 4 | укус: 4 | осећај: 4.25 | укупно: 4

О: Пиво је кристално чисто жуто-јантарне боје и има умерену количину видљиве карбонизације. Сипало се са четврт прста високо са беле главе. што је оставило уски овратник око ивице и неке велике мрље мехурића који су прекривали већи део површине.
С: У носу су присутне умерене ароме боровог хмеља, уз неке назнаке цитрусног хмеља.
Т: Као и мирис, укус почиње са пуно укуса боровог хмеља и повезане горчине. Постоје неке основне ноте карамелних сладова и наговештаји цитруса грејпа.
М: Осећај је средњег тела, влажан и врло оштар на непцу са умереном количином карбонизације.
О: Ова ИПА је врло влажна и горка. То чини занимљиву промену у свету сочних ИПА -а Нове Енглеске.

3.69 /5 рДев -6.1%
погледај: 4.25 | мирис: 3.25 | укус: 3.75 | осећај: 4 | укупно: 3.75

Конзервирано 2.7.20. 12оз се може сипати у тулипан. Сипа златну боју са лепом јасноћом и транспарентношћу. Много мехурића се ковитла према горе кремасто-беличасте главе која полако пада остављајући велико густо задржавање и лепљиву везицу. Ароме су на суптилној страни. Наговештаји цветних и цитрусних нота. Има лепа количина карамеле. Пуно крекера и свежег хлеба. Сладови су ту. Окуси су прилично јасни. Наранџа и грејпфрут пролазе. Више цветних нота. Има лепа количина бора. Борове иглице, боров сок и борова смола у мешавини. Још карамела долази. Суптилна зачињеност. Лепа горчина. Окосница од чврстог слада. Блага топлина у финишу, али уопште није врућа или пијана. Осећај уста је пуног тела са умереном карбонизацијом. Оштро је, благо пахуљасто и глатко.

Ово је солидна ДИПА. То је дефинитивно класична, стара школа и традиционални пример стила. Није блиставо или нешто супер лудо, али једноставно је пријатно и забавно за пиће. Није лоше. Волим то.

4,03 /5 рДев +2,5%
погледај: 4.5 | мирис: 4 | укус: 4 | осећај: 4 | укупно: 4

Сипао из 22 оз. бомбардер, поклон и подељен са пријатељем, у чашу за сок, и поново сипао из 12 оз. боца, етикета утиснута флаширана „06/19/19“, у пинту тулипана.

Деноггинизер је леп, смоласт, воћни, са довољно слада, горак и огроман.

3.52 /5 рДев -10.4%
погледај: 4 | мирис: 3.75 | укус: 3.25 | осећај: 3.75 | укупно: 3.5

Бакар филтриран са мало карбонизације и 4 прста беле главе.

Мирише на светло тропско воће, бор, карамел и лагани слад.

Окуси лаких тостираних сладова, лаганог тропског воћа, белог платна и наговештаја бора.

Средње тело са врло мало карбонизације.

Добио сам ово у Реддингу гдје га пијем 20. фебруара 2019.

3.61 /5 рДев -8.1%
погледај: 3.5 | мирис: 3.75 | укус: 3.5 | осећај: 3.5 | укупно: 3.75

Деноггинизер је препоручен од сарадника, који ми је у ствари донео флашу. Сипа тамну боју меда са прстом, прљаво беле, лепљиве главе која оставља сапунасту везицу. Мирис је карамелне слаткоће са наранџом, бресквом и грејпом са назнаком смоластог бора. Окус, попут многих ИПА -а на Западној обали, прати нос, велики и горак са бором, али слаткасто -слатка окосница са плодношћу.

3.97 /5 рДев +1%
погледај: 3 | мирис: 3.5 | укус: 4.25 | осећај: 4 | укупно: 4.25

Бомбер. Сипа бистро злато са малом белом главом која се брзо таложи. Арома је цитрус, тропско воће, бор. Окус је слатки слад, цитрус, бор са само мало алкохола. Леп баланс.

3.75 /5 рДев -4.6%
погледај: 3.75 | мирис: 3.75 | укус: 3.75 | осећај: 3.75 | укупно: 3.75

Велика, стара школа, западна обала, лепљива борова смола двоструко сипа бистру средње златну боју испод бледо жутосмеђе главе, неколико прстију високо у нотарској пинти. Великог тијела са жвакаћим утисцима карамеле и љепљивим боровим шелаком исјеченим кором и кором цитруса премазаних карамелом. гладак и мекан, пун, округао осећај у устима. Право враћање, а можда и није оно што највише копам ових дана - ја заиста купујем сцену на НЕИПА -и, па чак и у двоструком абв -у, више волим нешто мршавије и чистије - али то сам само ја - ако Осећате се као велико, мокро смоласто високо абв пиво, ово је победник. 10/10/18 конзервирање.

4.38 /5 рДев +11.5%
погледај: 4 | мирис: 4 | укус: 4,5 | осећај: 4.75 | укупно: 4.5

Лако се спушта попут јефтиног залијеваног пива, али са одличним укусом, и спушта се прилично глатко. Моја једина замерка је, заиста, да желим да има више тог бора, то је мој апсолутни муст хаве када је у питању било која ИПА. Што се тиче ефеката, без обзира јесте ли га пијуцкали или прогутали, након једне бочице од 12оз, добар си. Без обзира да ли волите ИПА -е, Доубле ИПА -е или троструке, топло препоручујем да одаберете нешто од овога.

3.84 /5 рДев -2.3%
погледај: 4 | мирис: 5 | укус: 3 | осећај: 4 | укупно: 4

Изглед: Бистра светло жута боја са неколико боца.

Мирис: Више цветних нота, али и мало горчине.

Окус: Прилично је горак и отвара више цитрусних нота.

Све у свему: Обично не радим ИПА јер су горки, али закључио сам да је вредно труда. Није лоше као ИПА и учинило ме да уживам у ИПА, у поређењу са другим стварима које сам раније покушао.

4,03 /5 рДев +2,5%
погледај: 4 | мирис: 4 | укус: 4 | осећај: 4.25 | укупно: 4

Флаширано 5/4/18, потрошено 2/18/18

Сипао је углавном бистри ћилибар са малом главом која је остављала малу количину везица.

Арома је лепа мешавина агрума са боровим, травнатим, влажним и земљаним хмељем, слабијих нота слатког слада.

Окус прати арому, пријатан је за равнотежу.

Осећај је средњи, прилично лак с обзиром на ниво АБВ -а, добру карбонизацију, вероватно најјачи аспект.

Све у свему, врло лијепа, врло јака свакодневна ДИПА. Име се не шали ако имате неколико ових. Прилично је лако схватити зашто је ово свакодневно преузимање за многе жестоке пиће на Западу.

4,04 /5 рДев +2,8%
погледај: 4 | мирис: 4.25 | укус: 4 | осећај: 3.75 | укупно: 4

Ово је изузетно пиво, хмељ може бити неодољив, али ништа вас не може обесхрабрити да га пробате. Пиво има светлу главу, ништа посебно овде. Боја је магловита наранџаста. Арома је изванредног мириса попут наранџе са грејпом. Окус је веома снажан у хмељу, а алкохол долази као ударац. Покупите ово пиво ако добијете прилику вредну сваког пенија.

3.93 /5 рДев 0%
погледај: 3.75 | мирис: 3.75 | укус: 4 | осећај: 4 | укупно: 4

Служи се у чаши за развлачење из боце.

Изглед: Бистра тамно јантарна боја са средњим мехурићима на телу ствара беличасту главу која се подиже на цео прст након јаког изливања.

Мирис: Мирис горког хлеба, са цветним осећајем који је лаган и грејпфрут се тамо брзо распршује.

Окус: Прво је прилично горак. Друго, залогај је сладак, скоро као слатки ружичасти грејпфрут и додир меда, али кад сладови уђу, сада причате. Цитрус цитруса који носи са тешком горчином је један који се заиста свиђа.

Уста: Лепљиво пиво, мало суво и дрвенасто, али завршно готово као да је одлежало у бурету.

Све у свему: Врло добро пиво, није најбољи ИИПА који ћете икада имати. али с обзиром на то колико је лако добити и остати задовољан, плус цена је била приступачна. Увек у чаши, Салуд!

4,3 /5 рДев +9,4%
погледај: 4.25 | мирис: 4.25 | укус: 4,5 | осећај: 3.75 | укупно: 4.25

Пријавила сам се за Тавоур пре пар/неколико месеци и њихова услуга је заиста довела пиво са западне обале до овог имбибера на источној обали! Човече, моја последња пошиљка се састојала од две (2) кутије! Прошлог викенда сам довео неколико бомбардера са собом у Аллентовн, али мој сапутник више се бавио Стоутс & амп Портерс -ом па сам по други пут кући донео велике ДИПА -е. Још једном дигресијом, био сам стациониран у НАС Аламеда, ЦА од 1987. до 1989. године и након тога сам посетио Дракеов, али Сан Леандро ће увек и заувек дочарати успомене на прелепу Анн, моју морнарицу са којом сам био у вези. То су била славна времена! Уздахни.

Из боце: & куотСпремите се. Деноггинизер је масивни двоструки ИПА који је узвишено скокнут са врхунским дозирањем влажног, лепљивог хмеља са Западне обале. Са само довољно основе слада да задржи ово велико, смоласто чудовиште хмеља под контролом, не бојте се изгубити главу од Деноггинизер -а. & Куот

И Поп! Пед тхе цап & амп је започео полако, нежно сипање које је учинило Дракеову рођаку, Малт Дуцк, веома срећном. Зацвилела је од одушевљења док сам изводио вртлог у стаклу који је подигао нешто више од два прста густе, пенасте, смеђе главе са скромним задржавањем. Њено страхопоштовање је било евидентно када сам подигао чашу да видим да је течност чврста јантарна (СРМ = & гт 7, & лт 9) јасноће НЕ квалитета. Појачала се кад сам подигао чашу до носа због даха и појачало је добило масивну смоласту влагу због које сам се извукао из шока, а не из непријатности. Иза густе, густе зимзелене шуме, скривала се Симцое Китти, која се бавила микруцијом ван видокруга, али не и по мирису. Знам да си тамо, Китти! Осећај уста је био средњи до пун. Окус је био веома влажан и сличан боровом, али уместо да погреши са слатким карамел сладовима, ово је имало земљану равнотежу која је појачала хмељ, а остала уздржана и ненаметљива. Волим АИПА -е и појачала када су се појавиле АДИПА -е, брзо сам их прихватио. Убрзо сам схватио да сам погрешно схватио да, као и многи стилови пива, нису сви створени једнако. Анн, душо, где си у моје потребно време? 8 = (Завршна обрада је била сува, али није дахтала, више земљана него хмељаста, али врло добар унос у стил.

3.84 /5 рДев -2.3%
погледај: 4.25 | мирис: 4 | укус: 3.75 | осећај: 3.75 | укупно: 3.75

Сипа лепу газирану мехурићасту пенушаву главу од скоро 1 прста која бледи при успореном темпу, пуно сапунасто лепљиве везице, углавном бистре, благе боје магловите медене боје

Велики хмељ у носу, мало цитруса, ушећерена кора поморанџе, мармелада, воћни, хмељ је такође зачињен, жвакач, мало травнат, земљан, и мало бора, велики слатки слатки сладови са мало алкохола и естра

Укус поново доноси велики тешки хмељ, зачињен жвакач напред, затим велики цитрус са кандираном кором наранџе и мармеладом, кором, мало коштуничавог воћа и генеричким воћем, велики слатки слатки слаткиши, сируп, мало пецкања и арома алкохола, хмељ је такође боровин и земљаст, такође језгровит и веома горак, завршава мало лепљиво, више алкохола задржава, супер зачинска горчина хмеља, мало бора и више наранџине коре.

Уста су пунијег тијела, помало љепљива, пристојних угљикохидрата, помало адстригентна и мало загријавајућег алкохола

Све у реду, али ништа посебно, огромна тешка ДИПА, то је све.

4,02 /5 рДев +2,3%
погледај: 4.25 | мирис: 4 | укус: 4 | осећај: 4 | укупно: 4

Флаширано 15.11.2017., У овом тренутку старо око 2 месеца. Ово је најсвежије што сам видео да се ово пиво појавило на полицама овде, па ћу то узети у обзир. Не би требало да буде велика брига, већина хмељ бомби ће у овом добу имати привид некадашњег себе.

О - Тамна страна наранџе, са уским, белим мехурићима који више подсећају на азотно пиво него на газирано пиво. Тачкасто везивање примећено тамо где је течност била. Прст ширине главе се распршио у танак прстен, али је трајао пијанство преко 30 минута.
С - карамел, концентровани шећери, борове иглице, нешто брескве, кајсије и грејпфрут. Мислим да је овај вероватно изгубио већину свог некадашњег сјаја у последња 2 месеца, а сада је на граници јечменог вина, ради равнотеже између слада и хмеља.
Т -Да, прилично слиједи мирис, мада имам и ушећерене коре од поморанџе на предњој и средњој страни непца. Врло добар. Смоласти хмељ чини све како би сузбио слад, али га углавном не успева држати под контролом. Они до краја откривају своје присуство, исушујући непце, припремајући се за још један гутљај.
М - Пунија страна медија. Мислим да је свеже, ово пиво би се осећало сасвим у реду. Али сада када слад почиње да доминира хмељем, сада се граничи са хмељевим јечмом, на најлепши могући начин, него двострука ипа.
О - Свеукупно добро пиво, мада бих и даље волео ово у првих 30 дана од флаширања.

3.77 /5 рДев -4.1%
погледај: 3.5 | мирис: 3.25 | укус: 3.75 | осећај: 3.75 | укупно: 4.5

Сипа златну наранџу, главу два прста, гомилу мехурића угљених хидрата.
Горко-слатко и сладно. Неуредан-јак.
Хрскаво и кисело. Воћно, али тупо јечмено вино сусреће ДИПА -у.
Има почетну финоћу стандардног ликера од слада, ако то служи удаљена меморија.
Снажна ослона од слада, окружена воћем и бором.
Није лош пут, ако уживате у смелој употреби алкохола! Брутал Ембраце!

3,98 /5 рДев +1,3%
погледај: 4 | мирис: 4 | укус: 4 | осећај: 3.75 | укупно: 4

Волим Дрејкове и увек сам узбуђен што ћу добити нова пива од њих. ово је занимљиво, и то огромно, негде између двоструког ипа -а и америчког јечменог вина, заиста замагљује линију, и по њему се враћам напред -назад. овде има много слада, више него што је сада у тренду за употребу у заиста хмељаном пиву, чврстом кристалу, чини ми се дуго куваним, карамелизованим и богатим, са пуно тела, његова велика база, и потребно је много хмеља да се прогура. испред скоро испечене подлоге од слада, пиво има пуно воћности, сок од вишње и цитруса, са уљном сјеверозападном боровом вибрацијом, врло робусно, изузетно горко и потпуно пијано, посебно након што се загрије мало. хмељ долази свеж и биљан, а алкохол као да наглашава богатство житарица овде, његово уравнотежено, али огромно. мало овога иде далеко, а тада ми је била довољна мала сипа. дуготрајни укус хмеља. добро направљено пиво, али ово је стара школа и огромно, нешто за прохладно јесење вече или у новембарску суботу стојећи око пушача.

4,17 /5 рДев +6,1%
погледај: 4.5 | мирис: 3.75 | укус: 4.25 | осећај: 4.5 | укупно: 4.25

Лепо дубоко злато 1 прст чврст и пијан има мало лубенице и бора мало вишње и завршава мирис кокаина.
Даје вам опуштену и оскудну атмосферу.

3.85 /5 рДев -2%
погледај: 4 | мирис: 4 | укус: 3.75 | осећај: 4 | укупно: 3.75

Згодан златни напитак од ћилибара са ситнозрнатом гомилом пене у пехару Роденбацх. Масивна арома брескве. Судси соутхфеел додаје задовољство.

Ово је изненађујуће слатко са дрвенастим укусом кедра. Огромни воћни укуси. Кора ОД поморанџе. Шећерну завршницу оживљава горка кајсија и дашак лука. Из боце од 22 оз купљене у супермаркету у Сан Диегу.

4.35 /5 рДев +10.7%
погледај: 4.5 | мирис: 4.5 | укус: 4.25 | осећај: 4.5 | укупно: 4.25

Мутна тамно златна боја са беличастом главом. Арома има заиста занимљив профил хмеља са грожђем и неким сочним воћњацима са назнаком лубенице. Следи укус са лубеницом и грожђем и мало поморанџе. Средње до интензивне горчине. Средњег тела, прилично нежног на непцу. Заиста сам уживао у овој. Има веома различит профил скокова од других ИПА -а.

4/5 рДев +1,8%
погледај: 4 | мирис: 4 | укус: 4 | осећај: 4 | укупно: 4

Боца од 22 оз из 14.12.16. Сипана у тулипан
О: Мутна опечена наранџа са главом од 1,5 прста
С: Сочно тропско воће, грејп, ананас! Наговештај бора
Т: Пуно ананаса, мало додатног тропског воћа и цитруса
М: Пуног тела, сочно и уравнотежено
О: Укусна ДИПА, више ананаса него што сам икада пробао у бледом пиву

4.12 /5 рДев +4.8%
погледај: 4.25 | мирис: 4 | укус: 4.25 | осећај: 4 | укупно: 4

Узели смо ово у дилеру, у штали и из боце -сипа не баш бистру наранџасту/златну боју са брзо расипајућом белом главом остављајући минималну везицу. Нос, укус и завршна обрада су солидне ВЦ ИПА цене, ако волите високе октане Империал ИПА не може погрешити са овим. Мој вишегодишњи фаворит за који никада не бих оклевао да попијем. Живели!

3,94 /5 рДев +0,3%
погледај: 4 | мирис: 4.25 | укус: 3.75 | осећај: 3.75 | укупно: 4

Л: Сипа мутно, златно са главом са једним прстом. Просечно задржавање главе и лепо везивање.

С: Снажан нос цитруса са ананасом који је најизраженији.

Т/Ф: Дефинитивно јак у хмељу и мало слада да га уравнотежи и дода мало слаткоће. То је 9,6% АБВ, а нешто од тога можете пробати унапред. Горки завршетак, и можда мало превише горчине на крају. Средње тело.


Бревинг Индиа Пале Але Реципес ИПА Стилови пива

Индиа Пале Але (или ИПА) је популаран производ домаћих пивара, микропивара и хмељара који уживају у прављењу неких од најсрећнијих пива на планети. Ове недеље разматрамо рецепте пива Индиа Пале Але, како скувати ИПА рецепт и његову историју.

Историја

Према Википедији, Индија Пале Але води порекло од 17. века у Енглеској са најранијим бледим алевима. Заправо, нове технике сладовања које су се развиле почетком 17. века користећи кокс, за разлику од пећи на дрва, омогућиле су производњу првих бледих сладова, а касније и блеђих пива. Један од популарних бледих стилова било је пиво названо октобарско пиво, које је било високо ускочено и дизајнирано за складиштење дуже време. Имајте на уму да ово октобарско пиво нема никакве везе са немачким Октоберфест пивом.

Георге Ходгсон, власник пиваре Бов, скувао је верзију октобарског пива која је била популарна међу трговцима Источноиндијске трговачке компаније крајем 1700 -их. Источноиндијски трговци су касније почели да тргују многим Ходгсоновим пивима, укључујући и његово октобарско пиво. Веома ускочено бледо пиво велике гравитације, веома ослабљено, заправо је имало користи од дугог путовања у Индију и постало је популарно међу тамошњим потрошачима.

Други пивари, укључујући неколико великих пивара Буртон, попут Басс, Алсоп и Салт, изгубили су европско извозно тржиште у Русији због нових високих тарифа за пиво. Брзо су се угледали на октобарско пиво пиваре Бов, а такође су почели извозити у Индију. Стил, који се сада уобичајено називао "Индиа Пале Але", постао је популаран и у Енглеској око 1840.

ИПА стил пива

ИПА је хмељасто, прилично јако бледо пиво које се традиционално прави од енглеског слада, хмеља и квасца. Америчка верзија има мало израженији укус слада и користи америчке састојке. Водич за стил БЈЦП за 2008. годину поставља првобитну тежину између 1.050 и 1.075, а високо слабљиви квасци се користе за покретање коначне гравитације између 1.010 и 1.018 за 5-7,5% алкохола по запремини.

Више додатака хмеља доминира профилом укуса у ИПА. Енглески ИПА-и обично имају 40-60 ИБУ-ова, мада нешто јаче империјалне ИПА верзије могу имати стопе скокова до 120 ИБУ-а.

Боја је слична многим бледим алевима и#8211 златне до дубоке бакарне боје-варира између 8-14 СРМ за готово пиво. Умерена карбонизација се често користи, мада су неки енглески ИПА -и благо газирани.

Припрема ИПА -е

Хмељ доминира укусом ИПА па је пажљив одабир додатака хмеља кључан за успех. Традиционални енглески ИПА -и користе популарни енглески хмељ као што су Фугглес, Голдингс, Нортхдовн, Таргет, мада се понекад племенити хмељ користи и у доради. Виши алфа енглески хмељ је такође популаран за горчину. Амерички ИПА -и користе грубе америчке еквиваленте као што су Цасцаде, Центенниал, Виллиаметте, мада се опет виши алфа хмељ често користи у горчинама.

За ИПА се скоро увек користи више додатака хмеља, укључујући хмељ са горчином на почетку кључања, често неколико додатака хмеља у последњих 5-15 минута кључања, и суви хмељ да би се добила арома хмеља. Генерално, виши алфа хмељ се користи за додавање базног кључања, док се ароматични нижи хмељ хмеља користи за дораду и суво скакање, иако неки традиционални ИПА -и користе нижи алфа енглески хмељ.

Традиционални енглески дворедни бледи слад чини највећи део зрна (или дворедни амерички слад за америчку ИПА), обично око 85-90% од укупног броја. Кристални и карамелни слад традиционално се користе за додавање боје и тела како би се постигла жељена укупна боја, како у екстрактима, тако и у интегралним рецептима.

Чоколада и црни слад се не користе често у комерцијалним примјерима, иако повремено продиру у домаће рецепте. Лично преферирам умерено обојен карамел/кристални слад. Повремено ћете видети да се за побољшање тела додаје пшенични, јечмени или јеловински слад, иако се они ретко користе и само у малим количинама.

Како су многи ИПА -е први пут направљени у енглеском граду Буртону, они деле много са својим рођацима из енглеског Пале Але, укључујући и необичан профил воде Буртон који наглашава профил хмеља. Буртонов профил воде има изузетно високе концентрације калцијум карбоната и бикарбоната. У зависности од вашег локалног извора воде, мали додатак гипса (ЦаСО4) понекад може помоћи у симулирању буртонских вода које повећавају хмељ.

ИПА се најчешће праве од традиционалних енглеских квасца од алевих пива, мада се мора водити рачуна да се изабере квасац са високим степеном слабљења и да се избегну неки од слабијих, воћних британских квасаца од алевог пива. Многи пивари у потпуности заобилазе проблем одабиром високо слабљеног америчког или калифорнијског квасца за чистију завршну обраду.

Све ИПА зрна треба згњечити на нижој температури од бледих алела да би се постигло жељено високо слабљење. Температура мешања око 150Ф током 90 минута помоћи ће у разбијању сложенијих шећера ради чисте завршне обраде која наглашава хмељ.

ИПА се ферментира и складишти на традиционалним температурама пива, обично око средине 60-их Ф. Понекад су потребни дуги периоди складиштења да би се постигла одговарајућа равнотежа хмеља и слада.

ИПА рецепти

Много више је доступно овде на нашој страници са рецептима:

Надам се да сте уживали у овонедељном чланку о великом стилу пива Индиа Пале Але. Не оклевајте да оставите коментар или се претплатите на редовну испоруку ако вам се допао овај чланак. Уживајте у недељи пива.


Рецепт за све житарице

Пивар: Даве Цларк
Величина серије: 6.00 галСтил: Империал ИПА (14Ц)
Величина кључања: 8,52 галВодич за стил: БЈЦП 2008
Боја: 6.4 СРМОпрема: Моја опрема - Кеггле Брев Пот (15 Гал) и Иглоо/Готт Цоолер (10 Гал)
Горчина: 85.2 ИБУВреме кључања: 60 мин
Проц. ОГ: 1.073 (17.8 и степени П)Масх Профиле: Појединачна инфузија, средње тело, групно чишћење
Процењени ФГ: 1.012 СГ (3.1 и степени П)Ферментација: Але, сингле стаге
А Б В: 8.1%Оцена укуса: 46.0

Састојци
Износ Име Тип #
13 лбс 12.46 оз Бледо слад (2 реда) САД (2,0 СРМ) Зрна 1
12.32 оз Цара-Пилс/Дектрине (2.0 СРМ) Зрна 2
12.32 оз Карамел/кристални слад - 10Л (10.0 СРМ) Зрна 3
12.32 оз Минхенски слад (9,0 СРМ) Зрна 4
6.00 оз Медни слад (25,0 СРМ) Зрна 5
5.92 оз Бели пшенични слад (2,4 СРМ) Зрна 6
0.88 оз Нуггет [13,0%] - Кувати 60 мин Хмељ 7
0.88 оз Цитра [12,0%] - Кувати 30 мин Хмељ 8
1.00 Вхирлфлоц таблета (кувати 15 минута) Остало 9
0.88 оз Цитра [12,0%] - кувати 15 мин Хмељ 10
0.88 оз Цитра [12,0%] - кувати 10 мин Хмељ 11
0.88 оз Цитра [12,0%] - кувати 5 мин Хмељ 12
1,0 пкгс Цалифорниа Але (Вхите Лабс #ВЛП001) Квасац 13
1.16 оз Цитра [12,0%] - суви хмељ 12 дана Хмељ 14
0.53 оз Амарилло Голд [8,5%] - суви хмељ 12 дана Хмељ 15
0.71 оз Цитра [12,0%] - суви хмељ 9 дана Хмељ 16
0.92 оз Амарилло Голд [8,5%] - суви хмељ 6 дана Хмељ 17
1.09 оз Цитра [12,0%] - Суви хмељ 3 дана Хмељ 18

Белешке о укусу

Напомене

Оцене

Најбоље пиво које сам икада скувао!

Након што сам имао праву ствар и био сам задивљен, када сам чуо за овај подцаст, кренуо сам да га скувам следећег дана. Дефинитивно победник у многим књигама. Дегустирали су га многи други пивари на локалном нивоу и сви су се сложили да је вредно победе на такмичењу (Можда ћу то покушати на следећој серији, јер овај нестаје много брже него што бих желео!).

Добра ствар

Скувао сам ово, али ми је недостајала гравитација, па је мој постао у суштини ИПА. Нисам имао комерцијалну верзију, али овај има фантастичан укус.

Стеве

Недостајала ми је и гравитација, али то је било најбоље пиво које сам икада пробао.

Делициоус

Провео сам много вечери у пивари пијући ово пиво. То је Ф_ЦК1нГ одлично укусно пиво.

Тако сам срећан што сам управо пронашао овај рецепт. Једва чекам да га испробам.

Скувало се 10 галона овога и невероватно је! Када су причали о бројним укусима тропског воћа на подцасту, нису се шалили! Никада нисам имао комерцијални пример, међутим ово је одлично!

Врло за пиће

Ово сам управо скувао и тако је питко. има пуно хмеља у финишу, али није превелик. Цитра је изражена.

Оцена укуса?

Хеј Даве, хвала на рецепту и према ономе што видим изгледа да би то било јако добро пиво! Ја сам донекле нови домаћи произвођач пива и дизајнирао сам и направио заиста лепу клупу за кување од целог зрна која је мобилна и састоји се од Блицхманн 15гал. чајник за вруће ликере 30гал.Монстер Масх Тун чајник са лажним дном од нерђајућег челика и 20гал. Блицхманн кувајте чајник са пумпама од 2. марта! Осећам да је мој систем добар систем за кување, али моје питање је како да добијете тако високу оцену укуса за своју ИПА? Никада нисам успео да добијем оцену већу од 30 за све своје ИПА -е!
Свако овде, укључујући и вас, може посетити моју Фацебоок страницу да види мој систем и неке од мојих дана кувања и неке од мојих домаћих пива Тиммитбревинг/фацебоок
Хвала унапред на одговору!
Тим
Здраво Даве! Скувао сам ваш рецепт за Цитру и користио сам БС да га увећам до серије од 12 галона и не могу вам рећи колико је добро ово пиво укусно након 2 недеље у боци, ВОВ! Овај рецепт је прави и добар је који ћу кувати изнова и изнова годинама!
Хвала вам,
Тим

Спот на Цитри ДИПА!

Пробушио сам овај рецепт пре 37 дана и још увек ми је омиљен на мојим домаћим часовима. Ово пиво је заиста имало одличан укус 2 недеље након кегирања. Ово ће бити одлазак на ИПА за мог кегератора!

Скувано као звездани појединачни ИПА

Направио сам ову верзију на око 1.062 ОГ и погодио око 6.8% АБВ - то је озбиљан фаворит публике. Ова комбинација хмеља је невероватна. Тако чисто и тропско. Завршио сам као прва сладовина поскакујући додатак од 60 минута и кренувши каскадно за то, скувао тврду воду и уклонио сам карапиларе и удвостручио кристални слад. Ово је апсолутно најбоље пиво које сам икада скувао. Ушао сам у овај домаћи компјутер овог месеца са великим надама! Хвала @кразидаве и БН!

Лични фаворит

Овај рецепт сам скувао два пута и не могу да се заситим. Арома овог пива није као ниједно друго, обожавам га. Чак се и мојој ћерки која не пије пиво свиђа. Имам 3 килограма цитра хмеља и надам се да ћу имати довољно за лето.
Од 4 бачве у фрижидеру, овај се празни дупло брже од било ког другог.
Сутра кувам још једну порцију.
Хвала на рецепту.

Велика царска ИПА

Слажем се . врло лепе ствари.

Скувано 10 литара у априлу, НГ 1,072, ФГ 1,014 = АБВ 7,7%, врло глатка и укусна ИПА, добра током летњих месеци па се мора поново направити. Једино што сам урадио другачије је да сам користио УС05 квасац без предјела, убацио желатин на 2,5 недеље у буре како би био супер бистар, тако да је светло заиста сјајно рашчишћено. и подигао је Ц02 3 дана на 30 пси након што је 3 недеље седео на 12 пси да би му дао још мало више енергије. Заиста бих волео да пронађем Керн Ривер Бревинг Цитра Доубле ИПА колико сам близу стварне погодбе !!

Урадио сам ово у серији од пет галона. Нисам спустио ФГ до тачке коју сам желео, али је и даље веома лепог укуса. Волите уводну арому. Радоваће се што ћу покушати поново.

Моћи

Управо сам скувао данас, пропустио сам ОГ, али сам га достигао на 1.070. Једном сам имао праву ствар и било је невероватно! Али скоро је немогуће доћи до наде да је клон једнако добар. Држати палчеве.

Ажурирање: ово пиво је апсолутно невероватно! За свакога ко воли ИПА -е, ово морате направити. Волим да поделим своје пиво, али желим све ово да попијем! Једва чекам да направим нову серију.

Невероватно!

Динамите

Направило је ово пиво на пролеће по овом рецепту и било је хит код свих који су га пробали. Динамит и куваће ово изнова и изнова. Кегирао сам своју прву серију и следећи пут ћу се играти са различитим хмељима. чине овај . свидеће ти се.

Вов

Скувао сам ово после Празника рада, а затим га сипао у боце након три дана сувог хмељања. Нисам посипао суви хмељ, већ сам све ставио у једну врећу и убацио непосредно пре карбонизације. Недостајала ми је гравитација због више заглављених мрља са новим системом, али завршило је савршено и добио сам око 7,9%. Горчина из хмеља са врења је страшна, а суво хмељење је заиста додало цитрусне тонове и изгладило пиво. Невероватан рецепт

Који каже да можете имати много сувог хмеља

Једва чекам да ово ускоро скувам.

Одлично пиво

Направио сам ово на предлог моје браће. Одлично пиво.

Веома задовољан резултатима

Ово је било моје прво пиво од житарица, користио сам БИАБ и испало је фантастично !! Додао сам мало превише кукурузног шећера пре флаширања, тако да је мало прегажено, али тона укуса и ароме. Сигуран сам да ће за пар недеља бити још боље кад се мало отопи. Скуваће ово поново.

Да, тако је добро

Мрзим то рећи јер многи други коментари говоре исто, али. ово је мој најуспешнији и до сада омиљени рецепт. Апсолутно укусно. I do think the "Double" part of the name is a bit deceiving because I do not believe this is a Double IPA, but it is a very delicious and fruity IPA that pleases an IPA guru as well as those who do not normally like the IPA. If you tweak this recipe in the bitterness category I believe it will be a true Double IPA but it is not needed. Brew this. You will not be disappointed. My new go to, always on tap beer.

Enticing

I have asked several other to taste this and they have started home brewing since. I will brew this again this summer.

Одличан рецепт!

Best beer I ever made, and probably the best beer I ever tasted. Made 3 gal, and will make again. O/G spot on

This is one of my favorite beer recipe. Every-time a huge success , The second time i made this beer with Belgian Ale yeast and everybody loved it. I also tried with Galaxy Hops and Nelson Sauvin . It's the perfect recipe to get the best aroma from your hops.

High hopes from a hops lover

This is my first time all grain brewing and just got this recipe in my carboy on Sunday. I did stray from the exact recipe a bit. The bags of malt were way under what was stated on the bag as I measured them on my scale. So I threw the whole bags in. I used bottled water that stated it was from Chippewa Falls water source. Leinenkugel's anyone?
As of this morning I am not seeing any major action in the carboy as far as bubbling or krousen on top or stuck to sides. I didn't take a gravity reading as my hydromiter order didn't arrive on time. The WLP001 I got from my LHBS was near its best used by date, which has me a bit nervous. But in reading around the web it's not uncommon to see a somewhat slow fermentation.
Hopefully this turns out as good and the rest of the reviewers are claiming it is. It was only natural for me to do a dbl IPA for my first homebrew. I love a good hoppy brew.

Update: I had to repitch dry yeast. The LHBS finally admitted they had their fridge freeze and possibly kill all their liquid yeast. less than 12 hours after pitching dry I got a massive bubble over.
I just racked to secondary and it's looking pretty good.
Update 2. After being in the keg for 5 days I finally sampled it. Definitely taste citrus, almost grapefruity. Plenty of bitterness. It is much cloudier than I was hoping but It has to be due to extra yeast added due to privious mentioned issue. I will be sitting on it for a few weeks to see if it mellows out a bit. Overall Im going to enjoy it. Will brew it again.

Very Mellow IPA

I am a huge IPA fan and this beer turned out well. Much like others, I agree it is a very complex beer and will be enjoyed by all. My preferred IPAs are very citrus flavored however I was surprised that there was not a more intense citrus flavor given the amount of citrus hops in the boil (I added an extra 1 0Z of citrus two minutes prior to flame out). I was able to get better efficiency and my FG finished at 9.1%. I did not use a hop sack however I would recommend using one to reduce the yield loss.

Lovin it

I did this recipe with a BIAB set up. Сви то воле. I will never be without it. Always my go to beer.

Help with the hops.

At each new hop addition do you remove the previous hops or leave them all in the whole time?

Hop additions

I was wondering the same question as wobbly10, do you use a hop sac to take out the hops? Or do you transfer the beer each time? I thought your beer would get a grassy taste of you left the hops in longer than 4 days? This was my second beer I brewed, even after doing most everything wrong it still tasted good, I will brew this again very soon..

Веома лепо

Brewed it and loved it. One thing that I noticed, there was a quite limited time when it was spot on, if I remember correctly, between 1-3 months after brewing. Before that it tasted kind of "raw" and afterwards the freshness of dry hopping dissipated. Still, definitely a recipe that I will brew again.

Great Ones

Dry Hopping.

At the homebrew level I would not perform the dry hopping the way this recipe asks. Especially if you are dry hopping in a primary fermentor. Your beer will collect vegetal flavors very rapidly if the hops interact with the trub. But also, it's overkill. There is nothing to be gained by having your hops in contact with the beer for 12 days. If you are going to dryhop, then you definitely do not want to be constantly opening and closing your fermenting device. Exposure to oxygen after ferment will ruin the clean flavors. I prefer racking to a secondary device and doing a big short dry hop no longer than 5 days. It is a great recipe, but the dry hopping method employed here is a recipe for disaster.

Невероватно

Best beer a friend and I had made twice now. We try to make this once a year at least. Свиђа ми се.

Just Drank

I just drank my first bottle. It's the best batch I've brewed so far. Very bitter, and lots of hop and hop aroma. Citrusy. And a great strong IPA. I missed my gravity on this one (I'm still a newer all grain brewer) so it's just a normal 1.067 OG/1.010 FG IPA. Try this out.

My favorite!

Brewed my fifth batch today! Definitely my favorite IPA to date with all grain. Simply awesome!

Beautiful - the first beer I've brewed that I love!

Citr is my favourite hop and wit the bitterness lent by the Fuggle, this is perfectly balanced. Putting aside 6 litres for our annual Oktoberfest tasting!

My goto for now

I have brewed this recipe 8 times now over the past 8 months. Делициоус. I agree with a previous comment regarding dry hopping. It is a bit overkill. I have reduced to just 1oz of Citra and 1 oz of Amarillo 5 day before kegging.

Great Beer

I'd drink it every day if i could :)

Great Everytime

This is a great beer if you like tons of hops and people that don't like IPA's like this one. Turned out great all 3 times I have brewed it. I used Wyeast 1056 instead of WLP001.

Keg Hopping

Great Beer. I used most of the hops in keg hopping. Very tasty and good equillibrium of the bitterness and malt flavors.

Awesome beer

It's the best recipe I've brewed so far. Surelly I'll brew it again soon.

XMAS DBL IPA

Господин.

Cirtus/Grapefruity Deliciousness!

This was a fantastic beer, even though I didn't quite hit the gravity (1.068 rather than 1.073) Still came out 7.9% ABV and delicious! Going to be keeping this one in my keezer at all times! Perfect spring IPA

Awsome!

Found this beer while I was looking for my first IPA to brew. Turned out very good. Straight forward recipe and a massive crowd pleaser. Great smooth DIPA.


Cerebral Brewing DDH Rare Trait Double IPA

A double-dry-hopped, double IPA version of Cerebral's original Rare Trait IPA, DDH Double Rare Trait is grassy, herbal, citrusy, and tropical, all the way from the first sniff to the last sip. What's great about this beer is that it doubles down on the hops (Citra, El Dorado and Mosaic) dankness and juiciness without going overboard in either directions. It leans into dankness without falling into hop burn territory and dives into the juice pool without sinking too deep into the sweet smoothie end. I knew the moment I tasted this beer, I'd want it again and after I had it again, I wanted it even more. I still want it.

A double-dry-hopped, double IPA version of Cerebral's original Rare Trait IPA, DDH Double Rare Trait is grassy, herbal, citrusy, and tropical, all the way from the first sniff to the last sip. What's great about this beer is that it doubles down on the hops (Citra, El Dorado and Mosaic) dankness and juiciness without going overboard in either directions. It leans into dankness without falling into hop burn territory and dives into the juice pool without sinking too deep into the sweet smoothie end. I knew the moment I tasted this beer, I'd want it again and after I had it again, I wanted it even more. I still want it.

A double-dry-hopped, double IPA version of Cerebral's original Rare Trait IPA, DDH Double Rare Trait is grassy, herbal, citrusy, and tropical, all the way from the first sniff to the last sip. What's great about this beer is that it doubles down on the hops (Citra, El Dorado and Mosaic) dankness and juiciness without going overboard in either directions. It leans into dankness without falling into hop burn territory and dives into the juice pool without sinking too deep into the sweet smoothie end. I knew the moment I tasted this beer, I'd want it again and after I had it again, I wanted it even more. I still want it.


The Best Double IPAs Available in Portland

Double IPA is the new IPA. That became obvious when we set out to taste test a variety of summer seasonal beers. I expected Belmont Station's coolers to be crammed with marionberry wits and coconut cream ales, but instead found that summer 2014 is when pretty much every brewery in America decided to roll out a bottled double, or imperial, IPA.

We brought 40 different bottles back to our office for a blind taste test conducted in random order, inviting a few friends with beer-judging and brewing expertise. Резултат? The Middle Left Coast—namely breweries north of San Francisco but south of the Columbia—rolled over the competition. And perhaps it's just the Cascadian palate, but two Portland breweries actually toppled the legendary Pliny the Elder.

Breakside makes a lot of beer—100 different releases in 2013 between its two local outposts—and most of it is pretty good. But few Breakside brews can match the newly bottled India Golden Ale Double IPA. It pours a gleaming gold and is light in body. It's fresh and ultra hoppy, but at 60 international bitterness units, it's more rose and grapefruit than bitter pine resin thanks to big doses of two newish hop varieties, Mosaic and El Dorado. You can't do better than this—especially at $6 for a 22-ounce bottle.

Коментари: "Softly sweet." "Love the lack of syrup." "Well-balanced, could definitely drink a pint of this."


Doubling Down on IPAs

Over the past 20 years, the way to make a double IPA (otherwise known as DIPA or &ldquoimperial IPA&rdquo) hasn&rsquot really changed: roughly double the ingredients that would go into a normal IPA and you get a double IPA. As the weather changes, more and more stores begin cellaring their heavy winter stouts and replacing them with these hop- and malt-forward beasts.

By all accounts, the first double IPA was brewed by Vinnie Cilurzo, owner of the legendary Russian River Brewing Company, in 1994. Called Inaugural Ale (a double entendre, as it was both the world&rsquos first double IPA and also the first beer that Cilurzo ever brewed for the now-defunct Blind Pig Brewery in Temecula, CA), the doubling came about by accident. Nervous about his first brew and hoping to mask any off-flavors, Cilurzo increased the hops and malts used in the Blind Pig IPA recipe. When the batch yielded a terrific and very potent beer, the double IPA was born.

Over the past 20 years, the way to make a double IPA (otherwise known as DIPA or &ldquoimperial IPA&rdquo) hasn&rsquot really changed: roughly double the ingredients that would go into a normal IPA and you get a double IPA. Like their single counterparts, doubles are bright and refreshing, more fit for a summer barbecue than a winter campfire they&rsquore also heavier. As in, they carry more weight, and have higher ABVs &mdash 7.5 percent or more, to be exact. If you&rsquove never experienced them, try imagining a square-foot piece of chocolate cake. Now imagine the same piece of cake, but with twice the amount of chocolate per square inch. The double IPA is like that second cake: rich and flavorful, and oh-so-very dense. When enjoying them, one is a treat, two is a lot and you really, really have to like cake (and have a designated driver and a hangover cure) to go for three.

As the weather changes, more and more stores begin cellaring their heavy winter stouts and replacing them with the hop- and malt-forward double IPAs. For those looking to expand their palates, doubles offer the citrus hop and bready malt flavors of regular IPAs, but amplified, and with plenty more complexity to spare. We tasted ten of our favorites.

Bell&rsquos Hopslam Ale

Double IPA Most Likely to Convert a Nonbeliever: East Coast, meet West Coast. Bottle, meet one of the coolest labels ever drawn. Kalamazoo-based Bell&rsquos makes a wide variety of beers, but one of their most popular (and difficult to find) is Hopslam, the Midwest brewery&rsquos take on the West Coast IPA. Although it&rsquos made with six different varieties of hops from the Pacific Northwest, Hopslam isn&rsquot quite as hoppy as advertised &mdash but that&rsquos a good thing. Despite the ABV, and aforementioned (advertised) game-ending hoppiness, it stands out as one of the most drinkable and delicious double IPAs on the market.

Dogfish Head Burton Baton

Best Barrel-Aged Double IPA: From the makers of 120 Minute IPA &mdash which, at 15 to 20 percent ABV, is one of the more powerful beers on the market &mdash comes Burton Baton, a much more mellow brew that&rsquos available year round. However, mellow doesn&rsquot mean low ABV: at 10 percent, it still packs a punch. Made from a blend of English Style Old Ale and Double IPA, the BFG (that&rsquos &ldquoBig Friendly Giant&rdquo) of oak-aged IPAs pours a hazy gold, with pineapple and alcohol on the nose and earthy, almost grassy hops in the mouth. The time it spends in wood adds some interesting flavor notes and gives the beer its signature full-bodied mouthfeel.

Avery Maharaja

Most Reverential to its Ingredients: Maharaja, derived from the sanskrit words for great (mahat) and king (rajan), serves as both the title of ancient Indian rulers and the second installment of Avery&rsquos Dictator Series. Why dictators? We&rsquore not entirely sure. Regardless, Maharaja is a reddish-brown, 10.2-ABV brew that allows (or forces) every one of its ingredients to come to the forefront. Rather than smack you in the face with hops or malt, the Maharaja presents its flavors &mdash &ldquoHere,&rdquo it says, &ldquosmell citrus and pine. And can you taste that? That&rsquos pineapple, and caramel sweetness and a big kick of alcohol.&rdquo We&rsquoll hang in this dictator&rsquos court any day.

This Just In: Stone Enjoy By 04.20.14 IPA

We&rsquore big fans of Stone&rsquos Enjoy By series, which are generally designed to be consumed within five weeks of bottling, but their latest edition, the 9.4 percent ABV 04.20.14, wasn&rsquot in our hands when our Double IPA roundup went live. However, we&rsquove since tasted it, and it&rsquos too good not to include &mdash the beer, brewed for a certain, er, празник, smells of earthy citrus rind and packs a powerful, resinous hop punch that certainly lives up to the &ldquodevastatingly dank&rdquo moniker emblazoned on the bottle.

Dark Horse Double Crooked Tree

Biggest Double IPA from the Smallest Town: Before learning of the Dark Horse Brewery, we&rsquod never heard of Marshall, MI, a small town near Kalamazoo with a population of around 7,000. But with beers like Plead the 5th and Double Crooked Tree being brewed within the town&rsquos limits, we might be willing to make a visit. This double is Dark Horse&rsquos popular Crooked Tree IPA, literally doubled (except for the water). That means double hops, double malt and double ABV. Because of the high ABV (12 percent), the Double Crooked can actually be aged &mdash a process that often renders IPAs undrinkable. As it ages, the hops recede and let the malts step forward. Ours, which was relatively fresh, poured a caramel color and smelled of malt and burnt cane sugar. The Double Crooked Tree is a winey beer made for sipping, likely to appeal to those who prefer Belgian-style beers to hop-forward IPAs.

DC Brau On the Wings of Armageddon

Most Bombastic Double IPA: Yeah, it comes from a can. But so does Heady Topper, Ten FIDY, several of Cigar City&rsquos headiest creations and plenty of other bestial brews. So don&rsquot hate. Or, rather, keep hating, and leave more OTWOA for the rest of us. First brewed for the impending 2012 Mayan Apocalypse &mdash &ldquobasically what we would want to drink if the world imploded&rdquo, DC Brau told us &mdash this malt-forward East Coast brew pours a dark copper with an off-white head. It smells like mature grapefruit and has a sharp lactic taste, almost like jack cheese. Although it has the characteristic double IPA hop bitterness, it lacks the juicy hops of some of the West Coast brews. It&rsquos definitely one of the boldest and most complex double IPAs we&rsquove ever tasted.

Make Your Own Pliny the Elder

According to Beer Advocate, a double IPA called Pliny the Elder is the fourth best beer in the world, narrowly edged by its nephew, Pliny the Younger (another double), as well as Goose Island Bourbon Brand Coffee Stout and our personal favorite, Heady Topper (yet another double). Want to make your own modern version of a liquid natural philosopher? Here&rsquos how.

Recipe provided by Vinnie Cilurzo to the Homebrewer&rsquos Association

Састојци
For 6.0 gallons (22.7 L) [Net: 5 gallons (18.9 L) after hop loss]
13.25 lb (6.01 kg) Two-Row pale malt
0.6 lb (272 g) Crystal 45 malt
0.6 lb (272 g) Carapils (Dextrin) Malt
0.75 lb (340 g) Dextrose (corn) sugar
3.50 oz (99 g) Columbus* 13.90% A.A. 90 мин.
0.75 oz (21 g) Columbus* 13.90% A.A. 45 мин.
1.00 oz (28 g) Simcoe 12.30% A.A. 30 мин.
1.00 oz (28 g) Centennial 8.00% A.A. 0 min.
2.50 oz (71 g) Simcoe 12.30% A.A. 0 min.
1.00 oz (28 g) Columbus* 13.90% A.A. Dry Hop (12 to 14 days total)
1.00 oz (28 g) Centennial 9.10% A.A. Dry Hop (12 to 14 days total)
1.00 oz (28 g) Simcoe 12.30% A.A. Dry Hop (12 to 14 days total)
0.25 oz (7 g) Columbus* 13.90% A.A. Dry Hop (5 days to go in dry hop)
0.25 oz (7 g) Centennial 9.10% A.A. Dry Hop (5 days to go in dry hop)
0.25 oz (7 g) Simcoe 12.30% A.A. Dry Hop (5 days to go in dry hop)

*Tomahawk/Zeus can be substituted for Columbus
White Labs WLP001 California Ale Yeast or 1056 American Ale Yeast

Упутства
Mash grains at 151-152° F (66-67° C) for an hour or until starch conversion is complete. Mash out at 170° F (77° C) and sparge. Collect 8 gallons (30 L) of runoff, stir in dextrose, and bring to a boil. Add hops as indicated in the recipe. After a 90 minute boil, chill wort to 67° F (19° C) and transfer to fermenter. Pitch two packages of yeast or a yeast starter and aerate well. Ferment at 67° F (19° C) until fermentation activity subsides, then rack to secondary. Add first set of dry hops on top of the racked beer and age 7-9 days, then add the second set. Age five more days then bottle or keg the beer.

Southern Tier Unearthly

Easiest Drinking Double IPA: &ldquoIn my opinion, the malt bill for a Double IPA should be simple&rdquo, says Vinnie Cilurzo, maker of the first double IPA, and Southern Tier took his advice to heart. Unearthly contains only two malts as well as ale yeast and four hop varietals. With its sweet nose, malt backbone in the mouth and an oily, resinous texture that coats the tongue, Unearthly is characteristic of an East Coast double rightly so for the Lakewood, New York brewery. This is the perfect beer for those that prefer sweet hops to bitter ones. And, for those who like a little bit more vanilla, Southern Tier also makes a popular barrel-aged Unearthly.

Firestone Walker Double Jack

Editor&rsquos Choice: Here on the East Coast, we&rsquore starting to see more and more Firestone Walker beers. They&rsquore fantastic. From the chewy bourbon-barrel aged Parabola stout to the flagship Double Barrel Ale, the Paso Robles, CA-based brewery makes all their beers with simple, quality ingredients and proprietary house yeast. Smelling their popular Double Jack is like sticking your nose in a grapefruit, but without the stinging citric acid. It&rsquos easy drinking, refreshing and refined, the kind of beer you want to nurse at a classy summer barbecue. Just watch out &mdash the 9.5-ABV brew goes down deceptively smooth.

Green Flash Palate Wrecker

Double IPA Most Likely to Wreck Your Palate: Green Flash&rsquos website boasts that this beer has 100+ International Bitterness Units (IBUs). We&rsquore not going to get into IBUs, because they&rsquore confusing and technical, but we will say that the ability to taste differences between them peaks at around 100. In other words, this is about as hoppy as a beer can get. It smells like dried fruit and has plenty of bready alcohol pungency. For those looking for a hop-punch, Palate Wrecker is bitter to the extreme.

Weyerbacher Double Simcoe

Best Double IPA for a Cold Winter Night Beside the Fire: Ah, Simcoe hops: high alpha acid content, lots of aromatic oils and low cohumulone levels. For those of you who don&rsquot speak brewer, that translates to sweaty citrus on the nose, a caramel malt backbone and a dank finish. This is a polarizing double IPA for sure &mdash one for those who enjoy hipper, funkier, earthier beers. For an alternative flavor profile, the Double Simcoe makes a unique choice.

Ballast Point Dorado

Best Tribute to the Western-Style IPA: San Diego-based Ballast Point Brewery gives their beers nautical names &mdash dorado, which means &ldquogolden&rdquo in Spanish, is another name for a mahi-mahi. But even before we knew what it meant, we wrote that the beer was &ldquothe definition of golden&rdquo. It&rsquos got a juicy grapefruit nose and a well-balanced, piney taste that steadily increases as the beer remains in the mouth before finishing with a bitter bite. To us, it tastes a lot like another of Ballast Point&rsquos beers, Sculpin, but they&rsquore both phenomenal, so who cares?


Double Tap – Vermont Style – Recipe

Спецификације:
Size: 4.5 gal
Efficiency: 74%
Attenuation: 84.0%

Original Gravity: 1.084
Terminal Gravity: 1.013
Color: 6.12 SRM
Alcohol: 9.37% ABV
Bitterness: 72.4 IBUs

Mash Profile:
148°F – 60m

Water Treatment:
Extremely Soft NYC Water
4g Gypsum (to mash)
2g Calcium Chloride (to mash)

Hopping:
0.5 oz Warrior® (16.0% AA) – 90 m
1 oz Citra™ (12.7% AA) – 10 m
1 oz Azacca (10.8% AA) – 10 m
3 oz Citra™ (12.7% AA) – Whirlpool 15m
1 oz Azacca (10.8% AA) – Whirlpool 15m
2 oz Mosaic (11.6% AA) – Whirlpool 15m
1.5 oz Citra™ (13.2% AA) – Hop Back
1.5 oz Azacca (11.3% AA) – Hop Back
2 oz Citra™ (12.7% AA) – Dry Hop 3 Days
2 oz Azacca (10.8% AA) – Dry Hop 3 Days
1 oz Mosaic (11.6% AA) – Dry Hop 3 Days

Kettle Additions:
0.5ea Whirlfloc Tablets (Irish moss) – 15m
0.5tsp Wyeast Nutrient – 10m

Квасац:
2L Starter on Stir Plate – Giga Yeast GY054 Vermont Ale


Double IPA homebrew review and all grain recipe

In this video a try a Double IPA or DIPA. Also going through the all grain homebrewing IPA recipe for this double IPA if anyone wants to try to brew your own at home.

Want to send beer mail for review?
Contact me on: [email protected]

If you enjoy my content consider supporting on Patreon. Even $2 a month helps me out making more and better content for you.
Recipes and Vlog on Patreon:
https://bit.ly/2V5Zsgz

DrHans Merch Store (Awesome T-shirts):
https://bit.ly/2UHiiv9

Heres a link to the After work bryggeri at facebook:
https://bit.ly/31s6Mne

*********************************
This stuff I didnt find on Amazon, still good stuff though!

Spundit & fermonitor: https://ebay.to/2ung4Sr
Bulldog malt mill: https://ebay.to/2MyKSpQ

***************************
Thumbnail created with Pixomatic PRO

Cheers and thanks for watching /DrHans

*DISCLAIMER: This description contains affiliate links.
That means that if you click on one of the product links, I’ll receive a small commission if you decide to buy anything (to no extra cost to you of course). This help supports the channel and allows me to continue to make videos. Thank you for your support!

Double IPA
homebrewing hobby growing hops at home eating hops hoop shoots Brewing beer 101 hops for homebrewing beer hops for brewing beer
Homebrew Wednesday Grain to glass Homebrewing Hobby Brewing beer at home Brewing beer from scratch 4k Ultra HD Craft beer homebrew review Swedish Craft beer 4k HD Hop Growing 101 101


Dry Hopping

Once primary fermentation is complete, it’s time to add the dry hop charge.

Now, there are MANY schools of thought when it comes to dry hopping.

Some people ALWAYS rack to a secondary vessel when dry hopping. Some people add loose pellets or leaves. Some people put the hops in a sanitized hop sack.

Some people swear you can’t leave dry hops in for more than a few days or your beer will taste like grass clippings. Some people dry hop in the keg, and leave the hops in until the keg is empty.

Basically, there are just about as many different dry hopping methods as there are brewers. Figure out what works for your process. It’s your beer after all.

Here’s what I usually do.

First of all, I almost never use a secondary vessel at all, unless it’s a fruit beer or something. I only do it when I want or need to get the beer off the yeast cake for some reason or another, usually involving physical space. I don’t worry about leaving the beer on the yeast for extended periods otherwise. On homebrew scales I actually think it’s a benefit.

Anyway, back to dry hopping.

I typically leave the beer in the primary fermenter (I mostly use a wide-mouth plastic carboy like this guy), then add my dry hops (almost always pellets) in a LOOSELY tied hop bag. It needs to be loose for two reasons.

  • Hop pellets СТВАРНО swell up when they get soaked with beer.
  • You want beer to be able to penetrate the soaked hops. A tightly packed hop ball will not be very effective.

With this configuration, the hop pellets will be floating on top of the beer. That’s OK in my book. Or article, I guess this isn’t a book…

I actually prefer it, because it keeps the hops up off the yeast cake. This in turn makes it less likely I’m going to suck up a bunch of yeast when I package the beer.

I actually prefer nice, crystal clear beers, but with heavily dry hopped styles some haze is to be expected. That doesn’t mean I want a ton of yeast suspended in a West Coast inspired IPA or pale ale.

Anyway, after three days or so (or whenever it’s convenient) I can easily grab that hop sack (with clean and sanitized hands, of course) and actually put it into the keg I’m about to rack into.

That’s right, I put the same hops right into the keg before racking the beer into it. I’ve never had any problems with grassiness.

Whether thats due to my rate of consumption of the beer, or the hop varieties I use, I don’t know. But it hasn’t been an issue for me.